Avarii sentimentelor

Societatea secolului XXI se regaseste si se defineste prin rautatea umana, prin introversia parsiva care ne macina, prin alterarea valorilor universal valabile ca fiind bune. Nu mai suntem in stare sa ne exprimam emotional si sa fim alaturi de cei pe care ii iubim, nu mai stim sa ne simtim bine prin prisma lucrurilor simple si marunte.
Am devenit toti asemeni personajului Harpagon, din "Avarul" lui Moliere, numai ca in locul banilor noi refuzam sa predam sentimente, sa predam dragoste si iubire fata de cel de langa.
Am asistat acum cateva zile la o scena zguduitoare si tulburatoare. Un batran alunecase pe gheata si se lovise in zona fetei, lasand sub el sa musteasca o balta de sange. Lumea trecea pe langa el, orbita probabil de sentimente reci si probleme personale, ca pe langa un sobolan mort. Multi nici nu se uitau la el. Probabil pentru ei nu era decat o alta parte din decorul urban. Refuz sa cred ca suntem atat de indiferenti si atat de involuati, incat sa uitam cu adevarat cine suntem si ce inseamna sa traiesti. Suntem avarii sentimentelor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Blogs Directory